HSE Jaarcongres 2018

Donderdag 29 november 2018

De Broodfabriek | Rijswijk (ZH)

Uw sprekers

Plenair

 • Arnold Vanderlyde
  o.a. drievoudig Europees Kampioen Boksen

  Als drievoudig Europees Kampioen Boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar heeft Arnold Vanderlyde met succes de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. n 1993 hing Arnold zijn bokshandschoenen definitief aan de wilgen, om zich actief te richten op zijn maatschappelijke doelen. Arnold zag een duidelijke link tussen topsport en ondernemen. Om dit professioneel gestalte te geven heeft hij in 1994 na zijn opleiding sportmanagement aan de Universiteit van Groningen gekozen voor Vanderlyde Sport & Business.

  In eerste instantie ontwikkelde hij de workshop Fighting for Success. Deze managementtraining is helemaal toespitst op de behoefte van de opdrachtgever. Door middel van heldere cases schetst Arnold met zijn team probleemstellingen, waar deelnemers vervolgens oplossingen voor zoeken. Fighting for Success! is inmiddels zeer succesvol gebleken.

Sessies

 • Daan Bergwerff
  Risk en HSSEQ expert, CGE Risk Management Solutions

  Daan is een energieke en motiverende trainer, consultant, implementator en facilitator. Hij heeft een passie voor rentmeesterschap, wat hij samenvat als deze aarde mooier achterlaten dan toen hij werd geboren. Hij gelooft in de kracht van verantwoordelijk apitalisme en is altijd op zoek naar de kracht van mensen en groepen. Hij is de afgelopen jaren een beetje verliefd geworden op risicomanagement en de kracht van automatisering. Dit betekent niet dat hij niet meer van mountainbiken, snowboarden en andere fun sports houdt, maar sterven, ziek worden of grote missers maken op je werk is gewoon te voorkomen, ondanks de realiteit die soms anders leert. Hij is altijd op zoek naar hoe wij de baas kunnen zijn over onze omgeving, omstandigheden en drijfveren.

  Een luisterend oor, kritische vraag of gevatte opmerking kan je verwachten. Hij heeft geleerd dat het begint in je verbeelding, dat je van iedereen kunt houden, dat je veel kunt leren en dat de ander goed kan je zelf niet hoeft te doen. Dit is de basis onder een groot netwerk, wat hij graag bijeenroept om oplossingen te brengen voor grote uitdagingen.

 • Filip Janssens
  Consultant & trainer in veiligheids- en verandertrajecten

  Filip werkt al meer dan 7 jaar als veiligheidsconsultant bij Samurai at Work. Daarvoor werkte hij als preventieadviseur voor onder andere Bosch en Securitas. Hij geeft trainingen, coacht mensen op de werkvloer en begeleidt veiligheidstrajecten bij klanten, zoals BASF, Den Hartogh, Pringels en vele andere. Zo bouwt hij samen met zijn klanten aan een veiligere werkomgeving, met veel oog voor veiligheidscultuur en -gedrag. Als psycholoog is hij gebiologeerd is door menselijk gedrag. Dat hij daarbij een opleiding en ervaring als preventieadviseur combineert met ervaring als docent, komt hem als consultant en trainer in de veiligheidswereld goed van pas.
   

 • Sven Evertz
  Senior advisor Health and Safety at Department SAVE

  Sven is senior advisor Health and Safety at Department SAVE, with broad experience in the public and private arena. Sven tends to work on different strategic and operational levels, always looking for optimal solutions in areas where different targets, needs and responsibilities interact. The core of his expertise is based on Risk Assessment, Risk Management and Risk Communication within the area of Occupational Safety and Public Health. Next to this, his drive and ambition targets on the growing importance of positive Health Impact in Sustainability and Circular Economy.

  Regarding environmental and occupational health and safety issues, he is able to combine and link all risk assessment scenarios in the so called “source-effect chain”. His expertise in occupational toxicology and environmental medicine adds value to specific issues but also strategic needs of clients. Next to regular environmental and occupational issues, Sven has been involved in acute CBRN calamities and incidents.

  Last but not least, Sven has experience in strategic sustainability matters where health impact (as part of social impact) can be used from a positive point of view. Qualitative and quantitative health based performance indicators can serve as new business cases for industrial clients. Thereby positively influencing daily business.
   

 • Tako Hulsman
  Master facilitator behavorial change programs

  Als Facilitator heeft Tako Hulsman internationaal talloze trainingen gericht op gedragsverandering gefaciliteerd op aandachtsgebieden zoals sales, teamwork, resultaatgericht werken, en veiligheid. Hij heeft een grote rol gespeeld in het zeer succesvolle cultuurverandertraject “Safe by Choice” voor de manufacturing department van een wereldwijd opererende farmaceut. Tevens heeft hij als Master Facilitator voor duizenden werknemers en leidinggevenden OwnershipDay verzorgd, de training die het hart van “Safe by Choice” vormt.

   

  Lees meer
 • Peter Nagel
  Master facilitator behavorial change programs

  Als Facilitator heeft Peter internationaal talloze trainingen gericht op gedragsverandering gefaciliteerd op aandachtsgebieden als sales, teamwork, resultaatgericht werken en veiligheid. Hij heeft een grote rol gespeeld in het zeer succesvolle cultuurverandertraject “Safe by Choice” voor de manufacturing department van een wereldwijd opererende farmaceut. Hij heeft hij als Facilitator voor duizenden werknemers en leidinggevenden Ownership day verzorgd, de training die het hart van “Safe by Choice” vormt. Daarnaast heeft hij voor honderden leidinggevenden Leadership day verzorgd, de training waarin de belangrijke rol die leidinggevenden hebben bij cultuurverandering centraal staat.

   

  Lees meer
 • Carsten Busch
  Eigenaar website Mind The Risk en actief lid NVVK

  Carsten Busch is opgeleid als werktuigbouwkundig ingenieur en heeft daarna de hogere veiligheidskunde-opleiding (HVK) gevolgd. Hij studeerde tevens een aantal jaren Nederlands Recht, maar vond een emigratie naar Noorwegen uiteindelijk belangrijker dan het voltooien van die studie. Hij beschikt over ruim twee decennia ervaring binnen veiligheid, arbeidsomstandigheden, milieu en kwaliteit op diverse niveau’s in organisaties binnen spoorwegen en petrochemie in Nederland, Goort-Brittanië en Noorwegen. Momenteel werkt hij als senioradviseur arbeidsveiligheid bij Politidirektoratet, de overkoepelende organisatie voor de Noorse Politie. Carsten runt de website Mind The Risk (www.mindtherisk.com) als een platform voor het delen van professionele vakkennis (en als een mogelijk toekomstig platform voor het leveren van diensten aan klanten). Hij is al jaren een actief lid van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK). De afgelopen jaren levert hij regelmatige boekbesprekingen van vakliteratuur aan NVVK Info en is lid van de redactie van dit blad sinds eind 2015. In 2016 bracht Carsten zijn eerste boek over veiligheid uit, het goed ontvangen Safety Myth 101 dat voorjaar 2017 verscheen in een vertaalde en bijgewerkte vorm als Veiligheidsfabels 1-2-3. Momenteel studeert Carsten Human Factors en Systems Safety aan de universiteit van Lund. Toekomstige ambities omvatten een doctoraat in de veiligheidsmythologie. 

 • Gerd-Jan Frijters
  Eigenaar D&F Consulting B.V.

  Gerd-Jan Frijters is oprichter en eigenaar D&F Consulting B.V. en studeerde onder andere werktuigbouwkunde, bedrijfskunde, psychologie en NLP. D&F Consulting B.V. helpt organisaties met het analyseren, reduceren en het beheersen van veiligheidsrisico's vanuit de vakgebieden techniek, organisatie en cultuur.