HSE Jaarcongres 2019

Donderdag 28 november 2019

Uw sprekers

Plenair

 • Frank Janzing
  Advocaat, Alex advocaten

  Afgestudeerd aan de Radboud Universiteit. Advocaat sinds 1991. Gespecialiseerd in strafrecht, arbeidsrecht en sanctierecht. Behandelt zaken op het gebied van Arbowetgeving, milieu- en (bijzonder) strafrecht. Medeoprichter en vennoot van ALEX advocaten B.V. te Wijchen. Gestart en gefinisht in vijf marathons.

 • Peter Ros
  Ondernemer, toekomststrateeg en founder

  Ondernemer, toekomststrateeg en founder van Permanent Beta Peter Ros raakte door zijn activiteiten in de wereld van communicatie, internet, communities en app’s gefascineerd door de overvloed aan netwerk en informatie. Hij legt zich toe op het benutten van kansen voor de samenleving hierdoor. Peter is veelgevraagd spreker over de impact van digitalisering en exponentiele technologische ontwikkelingen in overheid, gezondheidszorg, onderwijs en bedrijfsleven.

  Fascinatie voor technologie en de menselijke ontwikkeling.

  Zelf noemt Peter Ros Permanent Bèta, waarvan hij mede-oprichter is, zijn allerbelangrijkste project van de afgelopen vijf jaar. Het platform brengt vertegenwoordigers van de digitale voorhoede, sociale innovators, wetenschappers, kunstenaars, overheid en bedrijfsleven bij elkaar. Samen vormen ze een ‘kennisdeeltjesversneller’ waarin onderzocht wordt hoe gebruik gemaakt kan worden van technologie en connectiviteit ten bate van de samenleving.

  Volgens Peter Ros is technologie slechts een grote toolbox waarmee gespeeld moet worden. De essentie (en waar Peter het liefst over spreekt) gaat over het aanboren van het onbenutte potentieel voor de mensheid. Intuïtie, lef, creativiteit, en weerbaarheid zijn de eigenschappen die serendipiteit en innovatie aanjagen volgens hem.

  Peter Ros is een zeer ervaren en professionele spreker met hoge waarderingen in uiteenlopende velden. Zijn unieke mix van humor, inhoud en energie werkt aanstekelijk 

Sessies

 • Yvonne Langen
  Senior consultant en trainer, D&F Consulting

  Als expert op het gebied van Safety Management en Culture is Yvonne Langen verantwoordelijk voor het implementeren van veiligheidscultuur programma’s en veiligheidsmanagement systemen bij bedrijven in verschillende branches. Haar ruime ervaring zet zij in om bedrijven te inspireren en samen met de klant te komen tot een praktisch programma op maat.

   

 • Davey Verbeek
  Consultant en trainer, D&F Consulting

  Davey Verbeek is hoger veiligheidskundige en Safety Culture expert bij D&F Consulting B.V.. Davey weet de theoretische kennis en bewezen inzichten op het gebied van veranderkunde op een praktische manier aan elkaar te koppelen. Hij benadert veiligheidsvraagstukken niet primair vanuit de techniek, maar stelt de mens centraal.

  Bij D&F Consulting voert Davey als Safety Culture expert dagelijks verander- en veiligheidstrajecten uit bij diverse bedrijven in onder andere de food- en energiesector, havenbedrijven, overheidsorganisaties en productiebedrijven. De meeste successen behaalt hij door motivatie en participatie centraal te stellen in coaching, advisering en training van professionals binnen alle lagen van een organisatie, om zo de gezamenlijk doelstellingen ten aanzien van arbeidsveiligheid te bereiken.

 • Marjolein Ris
  Organisatieadviseur, Teamcoach, Toegepaste Psychologie, In Good Company

  "Een podium creëren om (elkaars) talent te waarderen. Dat is mijn persoonlijke missie! "

  Hallo! Ik ben Marjolein, trotse (!) medewerker van In Good Company; waar positieve aandacht voor het talent van werkend Nederland centraal staat. Ik mag me bezig houden met alle manieren waarop de mensen binnen een organisatie (onze klant) hun talent ontwikkelt en inzet. Hoe gaaf is dat?! Zo ben ik betrokken bij coaching, intervisie, teamontwikkeling, workshops en nog véél meer.

 • Oscar Diederich
  Sr. Trainer/Consultant , Geniozz

  Oscar studeerde Elektronica en heeft een bachelor in Wiskunde. Na zijn studie vervulde hij verschillende functies in de ICT-sector. In zijn rol als ICT-coördinator bij AdviSafe Risk Management (1996-1999) was Oscar nauw betrokken bij de ontwikkeling en automatisering van verschillende 'veiligheid gerelateerde' processen, zoals het Tripod Delta-vragenlijstproces en 'DeltaBase'.

  Sinds 2006 heeft Oscar voor AdviSafe Risk Management gewerkt als trainer/consultant. Zijn projecten waren voornamelijk gericht op training en implementatie van risico-analyses (o.a. BowTie), incidentonderzoek en -analyse (o.a. Tripod, TopSet, TapRoot) en veiligheidscultuur- en gedragsprogramma's (o.a. Hearts&Minds).

  Oscar is sinds 2007 lid van de AdviSafe Flying Squad. De Flying Squad is een pool van onderzoeksleiders die 24 uur per dag, zeven dagen per week klaar staat om op aanvraag te worden ingezet in het geval van een procesverstoring (vaak een ernstig ongeval), wereldwijd. Oscar is een geaccrediteerde Tripod Beta trainer en een gecertificeerde Kelvin TOPSET docent. In de genoemde functies heeft Oscar internationale ervaringen opgedaan in diverse industrieën, zoals olie en gas (up/downstream, on/offshore), chemische industrie, food & nutrician, energie (thermische en wind), maritiem, luchtvaart, overheid, gezondheidszorg en spoorwegindustrie.

  In 2018 heeft Oscar zijn bedrijf Geniozz opgericht, van waaruit hij zijn activiteiten zal voortzetten, in nauwe samenwerking met partners. Oscar is erg enthousiast en gepassioneerd in zijn werk. Hij heeft sterke analytische vaardigheden en is een sociale teamspeler met een uitstekend gevoel voor groepsdynamiek. Zijn workshops en trainingen zijn altijd energiek en dynamisch.

 • Annemarie Timmermans
  Gedragsveiligheidskundige

  Annemarie Timmermans startte ooit als sociaal-kultureel werkster. Met een grote technische interesse als motor ontdekte ze een paar jaar later ‘de veiligheid’. Het vak greep haar direct vanwege de interactie tussen mens en techniek. Ze schoolde zich om tot veiligheidskundige, eerst MVK en later, tijdens een verblijf in Schotland, het Britse NEBOSH Diploma. Opleidingen zoals NLP en een train de trainer Kernkwadranten bij Daniel Ofman volgden.

  Nu 30 jaar later inspireert ze mensen in bedrijven middels nog altijd met veel passie om aandacht te geven aan veiliger en gezonder werken. Ze richt zich daarbij als inhoudsdeskundige op de zachte kant, dat wat tussen de oren en in de interactie met anderen gebeurt. Wat mensen daadwerkelijk doen is haar belangrijkste insteek. Techniek en organisatie zijn belangrijk, maar de mens maakt het verschil.

  Persoonlijk blijven ontwikkelen vind ze belangrijk. Als preventiekundige breng je immers altijd jezelf als persoon mee. De manier waarop jij je verhoudt tot de ander(en) speelt een belangrijke rol bij het succes van je werkzaamheden. Voor jouzelf geldt dat hoe jij je vak beleeft het verschil maakt tussen afhaken of jaren later nog altijd gemotiveerd bezig zijn.

 • Dr. A.R. (Arjella) van Scheppingen
  Onderzoeker

  Dr. A.R. (Arjella) van Scheppingen werkt als zelfstandig onderzoeker en facilitator gespecialiseerd in het duurzaam vitaal en veilig blijven (samen)werken in arbeidsorganisaties.

 • Jurriaan Cals
  Veranderaar

  Jurriaan Cals werkt als veranderaar, trainer en adviseur gespecialiseerd op het gebied van organiseren.

 • Ad Schrama
  Adviseur, teamconsultant, trainer, accountmanager

  Adviseur, teamconsultant, trainer, accountmanager bij Bureau Zuidema, The Influence Company.

  Vijftien jaar is Ad als invloedexpert verbonden aan Bureau Zuidema.  Hij vervult verschillende rollen waarbij hij individuen, teams en organisaties adviseert en begeleidt bij het toepassen van positieve invloed. In zijn manier van werken probeert hij vooral condities te scheppen die uitnodigen om te leren.
  Voordat Ad zich verbond met Bureau Zuidema was hij tien jaar als manager training en communicatie verantwoordelijk voor de marktgerichte uitingen van het voormalige VA Tech Elin Holec High Voltage. Daarnaast ontwikkelde hij commerciële en technische trainingen, en voerde deze uit voor klanten.

  Ad is zijn opleiding begonnen met energietechniek waarna hij de opleiding Creatieve Therapie heeft gevolgd aan de sociaal pedagogische academie. Hij heeft 5 jaar het vak van creatieve therapeut beoefend.