HSE Jaarcongres 2019

Donderdag 28 november 2019

Uw sprekers

Plenair

 • Frank Janzing
  Advocaat, Alex advocaten

  Afgestudeerd aan de Radboud Universiteit. Advocaat sinds 1991. Gespecialiseerd in strafrecht, arbeidsrecht en sanctierecht. Behandelt zaken op het gebied van Arbowetgeving, milieu- en (bijzonder) strafrecht. Medeoprichter en vennoot van ALEX advocaten B.V. te Wijchen. Gestart en gefinisht in vijf marathons.

 • Peter Ros
  Ondernemer, toekomststrateeg en founder

  Ondernemer, toekomststrateeg en founder van Permanent Beta Peter Ros raakte door zijn activiteiten in de wereld van communicatie, internet, communities en app’s gefascineerd door de overvloed aan netwerk en informatie. Hij legt zich toe op het benutten van kansen voor de samenleving hierdoor. Peter is veelgevraagd spreker over de impact van digitalisering en exponentiele technologische ontwikkelingen in overheid, gezondheidszorg, onderwijs en bedrijfsleven.

  Fascinatie voor technologie en de menselijke ontwikkeling.

  Zelf noemt Peter Ros Permanent Bèta, waarvan hij mede-oprichter is, zijn allerbelangrijkste project van de afgelopen vijf jaar. Het platform brengt vertegenwoordigers van de digitale voorhoede, sociale innovators, wetenschappers, kunstenaars, overheid en bedrijfsleven bij elkaar. Samen vormen ze een ‘kennisdeeltjesversneller’ waarin onderzocht wordt hoe gebruik gemaakt kan worden van technologie en connectiviteit ten bate van de samenleving.

  Volgens Peter Ros is technologie slechts een grote toolbox waarmee gespeeld moet worden. De essentie (en waar Peter het liefst over spreekt) gaat over het aanboren van het onbenutte potentieel voor de mensheid. Intuïtie, lef, creativiteit, en weerbaarheid zijn de eigenschappen die serendipiteit en innovatie aanjagen volgens hem.

  Peter Ros is een zeer ervaren en professionele spreker met hoge waarderingen in uiteenlopende velden. Zijn unieke mix van humor, inhoud en energie werkt aanstekelijk 

Sessies

 • Annemarie Timmermans
  Gedragsveiligheidskundige

  Annemarie Timmermans startte ooit als sociaal-kultureel werkster. Met een grote technische interesse als motor ontdekte ze een paar jaar later ‘de veiligheid’. Het vak greep haar direct vanwege de interactie tussen mens en techniek. Ze schoolde zich om tot veiligheidskundige, eerst MVK en later, tijdens een verblijf in Schotland, het Britse NEBOSH Diploma. Opleidingen zoals NLP en een train de trainer Kernkwadranten bij Daniel Ofman volgden.

  Nu 30 jaar later inspireert ze mensen in bedrijven middels nog altijd met veel passie om aandacht te geven aan veiliger en gezonder werken. Ze richt zich daarbij als inhoudsdeskundige op de zachte kant, dat wat tussen de oren en in de interactie met anderen gebeurt. Wat mensen daadwerkelijk doen is haar belangrijkste insteek. Techniek en organisatie zijn belangrijk, maar de mens maakt het verschil.

  Persoonlijk blijven ontwikkelen vind ze belangrijk. Als preventiekundige breng je immers altijd jezelf als persoon mee. De manier waarop jij je verhoudt tot de ander(en) speelt een belangrijke rol bij het succes van je werkzaamheden. Voor jouzelf geldt dat hoe jij je vak beleeft het verschil maakt tussen afhaken of jaren later nog altijd gemotiveerd bezig zijn.

 • Dr. A.R. (Arjella) van Scheppingen
  Onderzoeker

  Dr. A.R. (Arjella) van Scheppingen werkt als zelfstandig onderzoeker en facilitator gespecialiseerd in het duurzaam vitaal en veilig blijven (samen)werken in arbeidsorganisaties.

 • Jurriaan Cals
  Veranderaar

  Jurriaan Cals werkt als veranderaar, trainer en adviseur gespecialiseerd op het gebied van organiseren.

 • Ad Schrama
  Adviseur, teamconsultant, trainer, accountmanager

  Adviseur, teamconsultant, trainer, accountmanager bij Bureau Zuidema, The Influence Company.

  Vijftien jaar is Ad als invloedexpert verbonden aan Bureau Zuidema.  Hij vervult verschillende rollen waarbij hij individuen, teams en organisaties adviseert en begeleidt bij het toepassen van positieve invloed. In zijn manier van werken probeert hij vooral condities te scheppen die uitnodigen om te leren.
  Voordat Ad zich verbond met Bureau Zuidema was hij tien jaar als manager training en communicatie verantwoordelijk voor de marktgerichte uitingen van het voormalige VA Tech Elin Holec High Voltage. Daarnaast ontwikkelde hij commerciële en technische trainingen, en voerde deze uit voor klanten.

  Ad is zijn opleiding begonnen met energietechniek waarna hij de opleiding Creatieve Therapie heeft gevolgd aan de sociaal pedagogische academie. Hij heeft 5 jaar het vak van creatieve therapeut beoefend.

 • Gert-Jan Frijters
  Eigenaar

  Gerd-Jan is oprichter en eigenaar van D&F Consulting B.V. studeerde werktuigbouwkunde, bedrijfskunde, psychologie en NLP. Tevens is hij schrijver van het bekende boek Brainsafe®, in 5 stappen naar een sterke veiligheidscultuur.

 • Arnold Vanderlyde
  o.a. drievoudig Europees Kampioen Boksen

  Als drievoudig Europees Kampioen Boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar heeft Arnold Vanderlyde met succes de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. n 1993 hing Arnold zijn bokshandschoenen definitief aan de wilgen, om zich actief te richten op zijn maatschappelijke doelen. Arnold zag een duidelijke link tussen topsport en ondernemen. Om dit professioneel gestalte te geven heeft hij in 1994 na zijn opleiding sportmanagement aan de Universiteit van Groningen gekozen voor Vanderlyde Sport & Business.

  In eerste instantie ontwikkelde hij de workshop Fighting for Success. Deze managementtraining is helemaal toespitst op de behoefte van de opdrachtgever. Door middel van heldere cases schetst Arnold met zijn team probleemstellingen, waar deelnemers vervolgens oplossingen voor zoeken. Fighting for Success! is inmiddels zeer succesvol gebleken.

 • Bob van Riek
  Product manager, CGE Risk Management Solutions

  Bob ontwikkelt in zijn positie als Product Manager nieuwe strategieën voor barrière gebaseerd risicomanagement. Daarnaast is hij betrokken bij de ontwikkeling van de softwareoplossingen BowTieXP, AuditXP, IncidentXP en BowTieServer. In zijn positie geeft Bob wereldwijd training aan veiligheidsexperts van organisaties uit een tiental verschillende industrieën.

 • Rene de Jong
  Marketing & Intelligence Directeur, Infoland

  Jarenlang heeft René de rol van kwaliteitsfunctionaris vervult in de wereld van software. Bedrijven en organisaties als Philips, het Academisch Ziekenhuis Maastricht, SIDN, WML, NS, DHL en de Gemeente Utrecht heeft hij geholpen met het krijgen van grip op de kwaliteit van hun software. Sinds begin 2017 maakt René onderdeel uit van het directieteam van Infoland; een toonaangevende leverancier van slimme kwaliteitsmanagementsoftware. Het is zijn persoonlijke missie om professionals – en organisaties – te helpen om slimmer, efficiënter en veiliger te werken. Op basis van pakkende praktijkvoorbeelden weet hij daarbij ideologie en realiteit samen te brengen.