HSE Jaarcongres 2017

Donderdag 30 november 2017

De Broodfabriek | Rijswijk (ZH)

Uw sprekers

Plenair

 • Arnold Vanderlyde
  o.a. drievoudig Europees Kampioen Boksen

  Als drievoudig Europees Kampioen Boksen en drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar heeft Arnold Vanderlyde met succes de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. n 1993 hing Arnold zijn bokshandschoenen definitief aan de wilgen, om zich actief te richten op zijn maatschappelijke doelen. Arnold zag een duidelijke link tussen topsport en ondernemen. Om dit professioneel gestalte te geven heeft hij in 1994 na zijn opleiding sportmanagement aan de Universiteit van Groningen gekozen voor Vanderlyde Sport & Business.

  In eerste instantie ontwikkelde hij de workshop Fighting for Success. Deze managementtraining is helemaal toespitst op de behoefte van de opdrachtgever. Door middel van heldere cases schetst Arnold met zijn team probleemstellingen, waar deelnemers vervolgens oplossingen voor zoeken. Fighting for Success! is inmiddels zeer succesvol gebleken.

Sessies

 • Tako Hulsman
  Master facilitator behavorial change programs

  Als Facilitator heeft Tako Hulsman internationaal talloze trainingen gericht op gedragsverandering gefaciliteerd op aandachtsgebieden zoals sales, teamwork, resultaatgericht werken, en veiligheid. Hij heeft een grote rol gespeeld in het zeer succesvolle cultuurverandertraject “Safe by Choice” voor de manufacturing department van een wereldwijd opererende farmaceut. Tevens heeft hij als Master Facilitator voor duizenden werknemers en leidinggevenden OwnershipDay verzorgd, de training die het hart van “Safe by Choice” vormt.

   

  Lees meer
 • Peter Nagel
  Master facilitator behavorial change programs

  Als Facilitator heeft Peter internationaal talloze trainingen gericht op gedragsverandering gefaciliteerd op aandachtsgebieden als sales, teamwork, resultaatgericht werken en veiligheid. Hij heeft een grote rol gespeeld in het zeer succesvolle cultuurverandertraject “Safe by Choice” voor de manufacturing department van een wereldwijd opererende farmaceut. Hij heeft hij als Facilitator voor duizenden werknemers en leidinggevenden Ownership day verzorgd, de training die het hart van “Safe by Choice” vormt. Daarnaast heeft hij voor honderden leidinggevenden Leadership day verzorgd, de training waarin de belangrijke rol die leidinggevenden hebben bij cultuurverandering centraal staat.

   

  Lees meer
 • Carsten Busch
  Eigenaar website Mind The Risk en actief lid NVVK

  Carsten Busch is opgeleid als werktuigbouwkundig ingenieur en heeft daarna de hogere veiligheidskunde-opleiding (HVK) gevolgd. Hij studeerde tevens een aantal jaren Nederlands Recht, maar vond een emigratie naar Noorwegen uiteindelijk belangrijker dan het voltooien van die studie. Hij beschikt over ruim twee decennia ervaring binnen veiligheid, arbeidsomstandigheden, milieu en kwaliteit op diverse niveau’s in organisaties binnen spoorwegen en petrochemie in Nederland, Goort-Brittanië en Noorwegen. Momenteel werkt hij als senioradviseur arbeidsveiligheid bij Politidirektoratet, de overkoepelende organisatie voor de Noorse Politie. Carsten runt de website Mind The Risk (www.mindtherisk.com) als een platform voor het delen van professionele vakkennis (en als een mogelijk toekomstig platform voor het leveren van diensten aan klanten). Hij is al jaren een actief lid van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK). De afgelopen jaren levert hij regelmatige boekbesprekingen van vakliteratuur aan NVVK Info en is lid van de redactie van dit blad sinds eind 2015. In 2016 bracht Carsten zijn eerste boek over veiligheid uit, het goed ontvangen Safety Myth 101 dat voorjaar 2017 verscheen in een vertaalde en bijgewerkte vorm als Veiligheidsfabels 1-2-3. Momenteel studeert Carsten Human Factors en Systems Safety aan de universiteit van Lund. Toekomstige ambities omvatten een doctoraat in de veiligheidsmythologie. 

 • Gerd-Jan Frijters
  Eigenaar D&F Consulting B.V.

  Gerd-Jan Frijters is oprichter en eigenaar D&F Consulting B.V. en studeerde onder andere werktuigbouwkunde, bedrijfskunde, psychologie en NLP. D&F Consulting B.V. helpt organisaties met het analyseren, reduceren en het beheersen van veiligheidsrisico's vanuit de vakgebieden techniek, organisatie en cultuur.